Echipamentele de inspectie sunt acele elemente strict necesare unei linii de productie, de procesare sau a unei linii de ambalare, daca se doreste indeplinirea normelor Europene in domeniul respectarea conditiilor de calitate sau a celor de protectie a consumatorului. Sunt, de asemenea, elemente esentiale in protejarea brand-ului propriu impotriva greselilor sau a defectiunilor inerente in procesul de productie, ba chiar si impotriva tentativelor de discreditare a unui produs din parte unei concurente ne-loiale.

Este esential pentru acest tip de echipamente sa nu afecteze fluxul normal al unei linii de productie/ambalare nefiind elemente specifice aplicatiei unde sunt utilizate: sa nu ocupe spatiu mult, sa fie usor acccesibile pentru operare si intretinere.

Principalele trei categorii de echipamente specifice acestui domeniul sunt:

-Detectoarele de metale;

-Cantarele de verificare;

-Detectoarele cu raze X;

Detectorul de metale trebuie sa asigure o sensibilitate maxima impreuna cu un numar de rejectii false minimum si o plaja larga de aplicabilitate. Detectia poate fi facuta pe produse ambalate in materiale ne-ecranante din punct de vedere electric, transportate pe conveioare orizontale, caderi verticale, pe tevi si alte aplicatii speciale.

Cantarele de verificare combina tehnologia de cantarire cu o varietate mare de solutii suport pentru diferitele aplicatii: produse alimentare ambalate: patiserie, panificatie, produse ciocolata snacks-uri/fast-food, cutii sau borcane de conserve, produse farmaceutice, etc. Principalele caracteristici trebuie sa fie viteza de lucru ridicata si precizie mare de cantarire. Trebuie sa fie usor de utilizat si intretinut.

Detectoarele cu raze X asigura protectia impotriva contaminarii cu metal, piatra, sticla sau alte obiecte cu consistenta densa. Echipamentele trebuie sa asigure inspectia pentru orice forma sau tip de produs: ambalat, vrac sau transportabil pe tevi. Un echipament performant si util in exploatare trebuie sa fie dotat cu dispozitive optionale pentru manipulare, rejectie sau alte aplicatii specifice si sa fie dotat cu software pentru detectia contaminarii, masurarea masei, nivel de umplere, integritatea produsului si multe alte sarcini.

Datorita suportului unui producator de marca in domeniu, Promo-Pack va pune la dispozitie acele echipamente de care aveti nevoie: detectoare de metale, cantare de varificare, detectoare cu raze X, pentru acele dintre produse specifice: industria alimentara, industria chimica, cosmetica sau farmaceutica, si in orice forma de prezentare: vrac, ambalate in cutii, saci, pungi, conserve, borcane sau in miscare: pe tevi sau in cadere libera.