Cu o experienta de aproape 25 de ani in domeniul vanzarii, a instalarii si a intretinerii masinilor si a echipamentelor de ambalat, firma Promo-Pack va poate pune la dispozitie o multitudine de solutii in acest domeniu in functie de profilul de activitate, capacitatea de productie, caracteristicile proprii ale aplicatiei concrete si in functie de multe alte criterii. Echipamentele pot fi simple sau complexe, de viteza mica sau de viteza mare, single sau integrate in linii complet automate de ambalare, conectate automat sau nu cu liniile de procesare.
Gama domeniilor de activitate unde aceste solutii pot fi aplicate este foarte vasta:
-Produse specifice industriei alimentare cu sub-ramurile sale: Panificatie (paine feliata sau nu, covrigi, cornuri, biscuiti, croasant, fursecuri, rulada, napolitane etc), Patiserie, Fast-Food, produse din Ciocolata (tablete, batoane, praline, dropsuri). Carne si produse din carne, Branzeturi, Produse congelate, Semi-preparate, Cereale si produse din cereale :
-Produse non-alimentare: Cosmetice, Farmaceutice, Constructii, Bunuri de larg consum.
Ambalare primara
In cazul ambalalarii primare (prima operatiune de ambalare executata asupra unui produs imediat dupa incheierea procesului de productie), gama de echipamente pe care Promo-Pack vi le poate furniza incepe cu masinile de ambalat pe orizontala (flowpack).
Acest tip de ambalare se aplica unui produs ce are o forma fizica bine determinata. Pachetul poate contine o piesa de produs “single”:
sau mai multe produse identice grupate intr-o structura dorita de client pe un suport (tavite, de exemplu), sau nu.
Alimentarea cu produs a masinii de ambalat precum si gruparea se poate face manual de catre un operator, sau mai multi, pana la o anumita limita de viteza, sau automat in cazul vitezelor mari sau a produselor care nu suporta operatiuni manuale din motive de igiena sau fragilitate. Alimentarea automata se face cu echipamente special proiectate care preiau produsul de la linia de productie si il pozitioneaza pe conveiorul masinii de ambalat. Gruparea automata se face de regula cu sisteme robotizate “Pick and Place”:
Ambalarea unui produs pe o masina orizontala poate poate lua o multitudine de forme:
-in functie de tipul de pachet: punga simpla, cu pliuri, cu ciuf, cu perforatie pentru agatare in stand, cu marginile transversale taiate in “Zig-Zag”, etc.
-In functie de conditiile necesare prelungirii duratei de viata: cu insertie de gaz inert (atmosfera modificata) pentru produsele care oxideaza sau cu stropire cu alcool pentru produsele proaspete care pot dezvolta bacterii.
-pentru produse obisnuite grupul suport al bobinei de material de ambalat este situat deasupra conveiorului de alimentare si a grupului de sudura transversala. Daca produsul este fragil, este flexibil sau lasa firimituri atunci se foloseste o masina cu grupul suport bobina sub conveior si sub grupul de sudura longitudinala.
-pentru produsele care sunt sensibile la temperatura, sudura poate fi facuta la rece (material de ambalat special) iar masa pe care se deplaseaza produsul este racita.
Urmatoarea gama de echipamente de ambalat pe care Promo-Pack le poate pune la dispozitia clientilor sai este cea a masinilor de ambalat vertical/inclinat. Acest tip de masina este dedicat produselor granulate, pulverulente, lichide sau a produselor solide ambalate vrac in pungi de diferite greutati. Ambalarea verticala se face de fapt pe un sistem format dintr-o masina de format punga si un dozator care poate fi volumetric (cu surub pentru pulberi, cu cupe pentru granule sau pompa pentru lichide) sau gravimetric
pentru celelalte produse. Ca si la masinile de ambalat orizontal gama produselor potential ambalabile este extrem de vasta, greu de enumerat. Acestea pot fi ambalate in atmosfera modificata sau stropite cu alcool. Punga in care este prezentat produsul poate fi de tip “perna”, cu fund plat si rectangular, poate fi de tip “stabilo bag” (cu marginile verticale sudate), cu sau fara “Zip”, cu sau fara perforatie.
Pentru aplicatii ce presupun doze mici in pachete, Promo-Pack are in oferta toata gama de masini specifice acestui tip de ambalare; masini de ambalat in plicuri cu sudura pe 4 laturi, in pachete de tip “Stick”, sau “Tetraedru”, pentru produse alimentare (cafea, ness, sosuri, zahar, condimente, etc) sau pentru produse non-alimentare (chimice, farmaceutice, cosmetice, etc.). Produsele pot fi pulverulente, granulate sau lichide, masinile fiind dotate fiecare cu tipul de dozator specific sau cu o combinatie de dozatoare.
Ambalare secundara
Oferta Promo-Pack de echipamente pentru ambalare secundara (procesul in care mai multe pachete/pungi/plicuri/stick-uri/sticle/borcane/saci sunt grupate si ambalate din nou), cuprinde toata gama de echipamente.
-Ambalare in folie termocontractibila: produsele sunt grupate manual sau automat, infoliate si trecute printr-un tunel unde materialul este contractat.
-Ambalare grupata pe masini orizontale: produsele deja ambalate sunt grupate manual sau automat si ambalate pe flowpack:
Ambalare in cutii de carton: Procesul presupune trei pasi: formarea cutiei de carton, umplerea ei cu produse, in regim automat, si inchiderea acesteia cu banda adeziva sau cu substante adezive ( de obicei de tip “hot melt”). Echipamentele respective pot fi independente sau integrate intr-unul singur. In interiorul cutiei de carton pot fi inserate separatoare (in special pentru sticle).
Procesul de ambalare secundara este completat de operatiuni de paletizare. Dupa ambalarea secundara, cutiile, bax-urile, sacii etc pot fi preluate manual si asezate pe paleti unde echipamente simple pot face o infoliere in material “strech”. Exista in portofoliul Promo-Pack si solutii de preluare automata, formare automata a paletului, infolierea si evacuarea automata.
Promo-Pack pune la dispozitia clientilor sai solutii complete care sa acopere ambalarea in toate etapele sale: masini de ambalat orizontal, masini de ambalat vertical, masini de ambalat in pliculete cu sudura pe patru laturi sau pe trei laturi (stick, tetraedru), masini de ambalat in folie termocontractibila, masini de ambalat in cutii de carton, echipamente de paletizare/depaletizare, oferind sisteme complete ce preiau produsul de la iesirea de pe linia de procesare si livreaza la final forme si structuri gata de transport catre piata.